ONLINE ЗАПИСВАНЕ

Запишете се през сайта и вземете 10% отстъпка от услугите ни!

ЗАПИШЕТЕ ЧАС

АВТОКЛИМАТИЦИ

С наближаването на лятото идва ред и за проверка на климатичната система на автомобила. Доброто състояние на температурата на въздуха е важен не само за комфорта на пътниците, но и за здравето.   Системата е проектирана така, че да премахва горещия въздух от автомобила и да го разсее извън него в атмосферата. За целта климатичната система разчита на редица компоненти, които да работят ефективно заедно, като изпарител, кондензатор и компресор. Подобно на всички механични части те трябва да се обслужват за да се предотврати разрушаване. Ние ще проверим производителността на вашия киматик, и ще направим профилактика. В случай че не работи ще го диагностицираме и ремонтираме!. Автоклиматика може да бъде място за развитие на бактерии, гъбички и плесени, за това ние можем да предложим специални дезинфекциращи процедури, които могат да помогнат за отстраняването на тези замърсители.

Специализирали сме се в профилактиката и ремонта на автоклиматика! Разполагаме с високо ниво оборудване за тестване и ремонт на автоклиматика! При V B  Autotest Service климатичната система на автомобила може да бъде тестван за течове и при наличие на такива да се локализират и съответно отстранят. Разполагаме със станции за обслужване на автоклиматици на най-високо ниво: TEXA 780R-Bi GAS която работи с фреоните (R-134а и HFC1234YF)  и BOSCH ACS 511. Уред за визуална проверка на маслото и фреона. Тестер за наличие на киселинност в системата. Работим със технически газове и детектори за откриване на течове!

ЦЕНИ

Базова диагностика на автоклиматик 20 лв.
Диагностика и профилактика 35 лв.
Допълване на автоклиматик R134а 15 лв./100 грама
Допълване на автоклиматик R1234YF 60 лв/100 грама
Тестване за течове със сух азот 35 лв.
Профилактика на автоклиматик 35 лв.
Добавяне на масло 2 лв./10 мл.
Антибактериално почистване с озонгенератор 45 лв

ЗАЩО ДА НИ ИЗБЕРЕТЕ

Ние предлагаме най-различни автосервизни услуги.От диагностика до ремонт. Ремонтираме почти всички видове автомобили. Работим съвестно и всички ремонти се извършват със специализирани за дейността инструменти!

 • При нас всеки клиент получава индивидуално отношение!
 • Разполагаме с професионално оборудване
 • Имаме дългогодишен опит
 • Имаме много доволни клиенти
 • При нас вашия автомобил е в сигурни ръце

Популярни въпроси

 • Защо се налага профилактика на автоклиматика?

  Всяка климатична система работи с точно определено количество фреон. При изправна климатична система с течение на времето е нормално да изтече малко количество фреон което води до намаляването на КПД на климатичната система. Отделно при процеса осмоза се натрупва някакво количество влага през гумените маркучи. Тази влага се поема от филтър дехидратора, който има определен капацитет и се налага принудително изкарване на влагата  в противен случаи дефектират компонентите на климатичната система. При разхерметизиране на системата поради смяна на компонент на климатичната система например компресор, кондензатор или изпарител задължително подменяите филтър дехидратора!

  Обслужване на климатика:

  • изтегля се фреона и маслото от системата, като се претегля и се преценява колко е загубата.
  • Вакуумиране на системата . В системата се създава вакуум с абсолютно налягане около 1 mbar с помощта на двустъпална вакуум помпа. При това ниско налягане температурата на изпарение на влагата е на около 3-4 ̊ С . Настъпва кипене и вакуум помпата постепенно изважда влагата от системата.
  • Вакуум тест. След вакуумиране на системата, съответно след спиране на вакуум помпата се изчаква определено време, като се наблюдава в системата дали се покачва налягането т.е дали е херметизирана. При положение, че системата не държи вакуум изтичането е много сериозно и се преминава към надуване с Азот и локализиране на мястото на теча. Ако вакуум теста премине успешно се приема че системата е херметизирана или с малки течове, като се преценява на базата на  количеството изтеглен фреон дали има минимални течове или по големи такива.
  • зареждане на масло +10 милилитра от стойността на източеното такова , зареждане на UV фосфоризиращ оцветител и естествено фреон, като количеството му се определя от база данни за марката и модела автомобил предоставени от производителя.
  • стартира се системата сравняват се високото и ниското налягане в системата, измерва се температурата на струята в купето и се оглежда за течове по системата с помощта на UV лампа филтриращи очила и фреон-детектор.
 • За какво е полезен озонгенератора?

  Озонгенератора е устройство, което засмуква въздух от едната страна, като от въглеродния диоксид (CO2) под въздействието на електрически заряд се получава химическия елемент озон (О3), излизайки от другата страна, циркулирайки в помещение или автомобил.  Озонът е ефективен антибактериален газ, който се използва за обезпаразитяване (антибактериално третиране), с цел неутрализиране на неприятните миризми и техните източници. Влагата или по-точно влажност над 90%, каквато се получава при работата на климатичната система е идеална среда за развитие на бактерии, мухъл, плесен сред които са:Ацинетобактер баумани, причинител на С-диф инфекция-Clostridium difficile, Staphylococcus aureus и бактерии, които предизвикват неприятни миризми. Озона се справя с неутрализирането на тези бактерии, както и с тютюневия дим. Много е важно когато озонгенератора работи в помещението или автомобила да няма хора или животни, тъй като това може да доведе до неприятни последствия. След като приключи процедурата автомобила трябва да се проветри за около 10-на минути. Това време е напълно достатъчно, защото озона е нестабилен в атмосферни условия и бързо се разпада до кислород (О2).Процедурата с озонгенератора отнема между  20 и 45 минути в зависимост от пространството на автомобила или стаята. Озонгенератора се използва за стерилизиране на болнични операционни, пречистване на вода и почистване на стаи в хотели.

 • Има ли значение двигателното масло?

  Значение на маслото.

© Copyright 2018